Vitorlázás

Vendée Globe arcképcsarnok: Clarisse Cremer - Banque Populaire X
Clarisse üzleti útjai okán eddig még csak repülővel kerülte meg a Földet. Üzleti diplomáját egy amerikai és a párizsi HEC egyetemen szerezte, majd a HEC vitorlás klubjának elnöke lett. Már ekkor nyughatatlan volt, óceáni útról álmodozott.
Az egykori gyenesdiási kőbánya fehér sziklafalai

A valamikor murvabánya óriási gödrét lassan visszahódítja a temészet, s közben óriási erejével meséssé alakítja.

Aktív hajóosztályok 2021
Az MVSZ Elnöksége a 142/2020 számú határozatával a beérkezett hajóosztály aktivitási pályázatokat elfogadta a Titkárság értékelése alapján, és aktív hajóosztálynak nyilvánítja az alábbi hajóosztályokat.
Előzzük meg a konfliktusokat a Balatonon

Sűrű nyári hétvégéken hat-nyolc versenyt is szerveznek egyidejűleg a hazai vizeken, miközben a túrázni vágyó hajósok is ellepik a tavakat. Amikor a versenyterület és a versenyen kívüli hajók haladási iránya találkozik, az érintettek konfliktusba kerülhetnek. A versenyek szervezőinek engedélyeztetési eljárást kell követniük, így azok idejét és helyszínét a Nemzeti Közlekedési Hatóság teszi közzé. Azaz egy

Reklám
A Balatonba esett egy férfi a Keszthelyi hajóállomáson
A keszthelyi hajóállomáson esett a Balatonba egy férfi. Először járókelők próbáltak segíteni rajta, majd a mentőszolgálat munkatársai, végül a vízirendőröknek sikerült kihúzni a tóból.
Elmaradnak Hévíz őszi és téli rendezvényei a járványügyi helyzet miatt

100% Biztonság, 100% Hévíz - ez a mottója - a mostani pandémiás helyzetben - az egyedülálló gyógytó városának, Hévíznek.

Vízbe esett férfit mentettek ki Keszthelyen
A keszthelyi hajóállomáson mentettek ki egy vízbe esett embert a vízirendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai.
5 milliárdos beruházással a Balaton legjobb strandját alakítják ki Keszthelyen

A várhatóan 2022-ben induló fejlesztés révén a keszthelyi part nem csak nyáron, hanem egész évben vonzó lesz a turisták számára.

Többmilliárdos beruházással a Balaton legszuperebb strandját alakítják ki Keszthelyen

A várhatóan 2022-ben induló fejlesztés révén a keszthelyi part nem csak nyáron, hanem egész évben vonzó lesz a turisták számára.

Ingyenes a parkolás a Balatonnál is

A koronavírus világjárvány terjedésének csökkentése érdekében nem kell parkolási díjat fizetni a helyi közutak, valamint az önkormányzatok illetve az állam tulajdonában álló területeken.

Póráza vonszolta a mozgó autó után a kocsiból kizuhant vizslát Keszthelynél - videó
Egy sofőr nyitott autóval szállított vizslákat a 71-es főúton, de az egyik állat a keszthelyi körforgalomban kiesett vagy kiugrott a kocsiból.
Drága kikötőárak miatt kivonul Palmáról a Sunsail Charter

A yaacht charter világ vezető cége az amerikai Sunsail felmondja kikötőhelyeit a magas árak mia Palma de Mallorcán

Mesés drónfotók a szigligeti Óvári-kilátóról és az őszi Balatonról

Királyné szoknyája - így nevezik a Szigligeten mindössze 182 méterre magasodó vulkáni kúpot, melyen az Óvári-kilátó áll.

Reklám
Egész évben programokkal várja négylábú vendégeit a keszthelyi Kutyás Park

Dogtóber névre keresztelt tematikus nappal ünnepelte a Halloweent a Keszthelyi Kutyás Park közössége. Meleg italok voltak csapon a kellemes őszi időben lezajlott rendezvényen, de decemberre is tervben vannak hasonló programok a park területén. Az egyik fő célkitűzésünk az volt a kutyás strand megnyitása után is, hogy nem csak a szezonban, nyárban gondolkozunk, hanem elő- és […]

Nem dolgozhatna a Balatonon az elsüllyedt kotróhajó
Eredeti dokumentumai szerint nem is dolgozhat a Balatonon a közelmúltban a tóban elsüllyedt kotróhajó – legalábbis ez derült ki miután a Világgazdaság megkeresésére, Budapest Főváros Kormányhivatala ellenőrzési eljárást indított a helyzet tisztázása érdekében.
Vészforgatókönyvek is be vannak készítve a balatoni vállalkozásoknál

Az idei szürreális nyár nyertesei egyértelműen a szezonális vállalkozások a Balatonnál. Az egész évre berendezkedett cégek viszont veszteséggel zárhatták az idényt. A Balatoni Kör azonban a legrosszabb eshetőségekre is fel van készülve. Ha nem is sínylik meg a 2020-as évet, de biztosan nehezebb dolguk van azon vállalkozásoknak, amelyek nem szezonálisan tartanak nyitva, hanem egész éves […]

Kikapcsolták a balatoni viharjelzést

Már csak magukban és az odafigyelésükben bízhatnak azok, akik a Balaton vizére merészkednek horgászni vagy vitorlázni, mivel a viharjelző rendszert jövő áprilisig kikapcsolták. Ahogy az minden évben szokás, az idén is lekapcsolták a viharjelző rendszert a Balatonon. A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan április elseje és október 31-e között segítenek a parti lámpák azoknak, akik a

5+1 film, amely a ramaty időben is elhozza a magyar riviéra hangulatot

Itt van az ősz, itt van újra és mindenki a borús horizontot kémleli. Elménkben felsejlenek a nyár szúnyogriasztó szagú szépiái. Aggodalomra azonban semmi ok: itt van 5+1 darab a hazai filmművészet csimborasszói közül, amelyek a magyar tenger körül forogtak. Jobb, ha bekészíted az Algoflexet, mert ezektől a filmektől biztosan átjár majd a balatoni láz. 1. […]

Arcok az elnökségből 3. rész: Böröcz István
2009 fontos év volt Böröcz István számára: azóta a Balatonfüredi Yacht Club ügyvezető igazgatója, és ebben az évben kezdett dolgozni a Magyar Vitorlás Szövetség elnökségében is.
Van még hely a Balatonon?
A Magyar Vitorlás Szövetség elmúlt éveiről, balatonfüredi kötődéséről, nemzetközi eredményekről, nem utolsó sorban a balatoni kikötők kihasználtságáról és a vitorlástársadalom összetételéről is beszélt a napokban tartott online előadáson a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára. Holczhauser András elmondta: a Balatont használnunk kell, de nem szabad kihasználni!
2020 évi MVSZ egyesületi eredményességi ranglisták
2020 évi MVSZ egyesületi eredményességi ranglisták
Arcok az elnökségből 3.rész: Böröcz István
Arcok az elnökségből 3.rész: Böröcz István
Reklám
Van még hely a Balatonon?
Van még hely a Balatonon?
3 templomos Adventi geotúra Dörgicsén
None
Hírek a Hídról: Zajlik a tervezés, előkészítés, a bizottságok kialakítása az MVSZ - ben!
Hírek a Hídról: Zajlik a tervezés, előkészítés, a bizottságok kialakítása az MVSZ - ben!
Arcok az elnökségből 2.rész: Domonkos Szilárd
Arcok az elnökségből 2.rész: Domonkos Szilárd
Geotúra a Koloska-völgyből a Tamás-hegyre
None
Geotúra a vulkánok és hévforrások világába
None
XIX. Gardália Napok a Levendula Ház Látogatóközpontban
None
Őszi színes-köves tájséta
None
Továbbra is a Balaton a legnépszerűbb

Szeptemberben a belföldi vendégek a tavalyihoz hasonló intenzitással utaztak, így továbbra is a magyarok tartották mozgásban a hazai szálláshelypiacot. Az egész évben nyitva tartó szállodák teljesítettek a legjobban a Balaton térségében is, ahol a belföldi forgalomélénkítő kampány támogatásának is köszönhetően több mint 150 ezer vendégéjszakát töltöttek el. Augusztus 24. és szeptember 30. között zajlott az

9 balinnal akartak hazamenni a Balatonról, de lebuktak - akár öt év is lehet az ára
Résen voltak a balatoni halőrök, akik hosszas megfigyelés után ellenőriztek egy háromfős társaságot az északi parton. A horgászok 9 balint tartottak meg, de csak egy volt szabályosan elkönyvelve a fogási naplójukban. Az egyik pecást öt évre eltilthatják a balatoni területi jegy váltásától.
Már megszoktuk, hogy kiscicát mentenek a tűzoltók a tetőről, de hogy galambot?!
Egy hotel tetején került szó szerint szorult helyzetbe egy galamb a keszthelyi Galamb utcában.
Városi biciklizés – mire figyeljünk?
Hirdetés - Az utóbbi pár évben egyre népszerűbbé vált a városi biciklizés, ami nem sportolási lehetőségként tekint a kerékpározásra, hanem a bicikli közlekedési eszköz, és a használatával járó életmód élményeit helyezi előtérbe.
Oscar – mesterséges intelligencia hajóbalesetek ellen

A november 8-án rajtoló Vendée Globe szóló földkerülő versenyen már a résztvevők több mint felét segíti az ütközések elkerülésében az Oscar nevű különleges eszköz

Káprázatos panoráma a keszthelyi hegység legdélebbi kilátójából

A Festetics-kilátóról, annak ellenére, hogy csak kevéssel 230 méter magasságban emelték, pazar látvány tárul elénk.

Hogyan?! Állatszőrvizsgálat a Kis-Balaton Látogatóközpontban?!
Ismeretterjesztő foglalkozások, vízi makrogerinctelen vízvizsgálat, mikroszkópos előadással, de lesz állatszőröket, növényi részeket vizsgáló foglalkozás is. Ez mind Keszthelyen vár!
Márton-napi libaságok 2020 Balatonkenese

A balatonkenesei Tájházban 2020. november 14-én 14 órakor kezdődik a Márton-napi libaságok rendezvény.

Magyar Nyelv Hete 2020 Balatonfüred

Egyhetes programsorozattal ünneplik Balatonfüreden a Magyar Nyelv Napját 2020. november 6-15. között.

Keszthely Balaton-parti területének megújítására írt ki pályázatot az MMA
Keszthely Balaton-parti területének megújítására írt ki nyílt építészeti ötletpályázatot 40 alatti építőművészek, építészmérnökök, építészek, belsőépítészek számára a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Építőművészeti Tagozata.
A COVID miatt pótlóbuszok közlekednek a fenyvesi kisvasút vonalán
A Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút teljes vonalán Balatonfenyves és Somogyszentpál között pótlóbuszok szállítják az utasokat, mert az egyik vasutas dolgozó COVID tesztje pozitív lett.
Töretlen a Balaton népszerűsége ősszel is

Többnyire a belföldi turizmus jellemezte 2020 szeptemberét: a Balaton térségében az összes vendégéjszaka negyedét regisztrálták.

Kvíz - Pecázás az őszi-téli Balatonon
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!
Hamvas Bélára emlékeznek Füreden a Magyar Nyelv Hetén

Egy hétig tartó programsorozattal ünneplik Balatonfüreden a Magyar Nyelv Napját. A Hamvas Béla előtt tisztelgő rendezvényen könyvbemutató, koncertek, versek, improvizációk és finom borok várják majd a nagyérdeműt. A november 6-15. között zajló programsorozathoz ezúttal a Hamvas Napok rendezvényei is kapcsolódnak. A magyar irodalom örök megosztó, egyben legendás szerzőjét, a hazai irodalom és bölcselet egyik legnagyobb […]

Nálatok is laknak sünik a kertben? Vigyázzunk rájuk!
Már a legkitartóbbak is lezárják a nyaralóban a vizet, felkészülnek a télre. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület arra figyelmeztet, hogy a levél- és rőzsehalmok ideális búvóhelyek a telelésre készülő állatoknak.
Rekordot repült Dolhai Krisztián

Dupla rekordot állított Dolhai Krisztián pilóta szombaton. A rekordrepülés körülményeit Vörös Gyula felügyelte az FAI sportkódex 10. fejezetében leírt szabályrendszer alapján – olvasható az mrlsz.hu-n. Két rekordot született: repülés zárt pályán leszállás nélkül: 1036,073 km táv 1000 km-s zárt pályán elért legnagyobb sebesség: 154,875 km/óra.  Mindkét rekord nemzeti rekord és világrekorddá való nyilvánítása is folyamatban van.

Reklám