Vitorlázás

Visszaszámlálás indul! Jöjjön a nyár! Még 12 nap, de már lehet használni a kültéri medencéket a fürdőkben
Kinyitottak a fürdők, s bár egyelőre csak a kültéri medencéket lehet igénybe venni, a Balatonnál már így is erőteljesen érezhető a korlátozások feloldásának hatása. Mutatjuk, milyen szabályok vonatkoznak a medencék használatára.
Völgyhétvégék Kapolcson
None
Sok minifesztivál lesz Kapolcson, jönnek a Völgyhétvégék
Vajon milyen a kedvenc nyári fesztiválhelyszínünk ősszel? Jövőre jubilál a Művészetek Völgye, idén szeptemberben jönnek a Völgyhétvégék
Így vizsgáld át az autódat a balatoni nyaralás előtt
A vírushelyzetben a kijárási korlátozások miatt sokan letették az autójukat, és most, hogy vége a szigorításoknak, egyre többen ülnek vissza az autójukba, illetve indulnak el a Balatonhoz. Az újraindulás előtt, főleg, ha az több hónap is volt, érdemes gondoskodnunk arról, hogy az autó készen álljon most, hogy az élet visszatér a normál kerékvágásba. Az alábbiakban négy olyan ajánlást részletezünk, amely segít az autónak, hogy mozgásba lendüljön.
Reklám
Indul a balatoni kompközlekedés

A hajózási szezon kezdetével a kompszolgáltatás mellett a kiemelt menetrendi és sétahajó járatok is elérhetővé válnak a Balatonon május 30-tól. A Bahart, alkalmazkodva a kormányzati rendelkezésekhez, kéthetes periódusokban hirdeti meg személyhajózási menetrendjét. A társaság folyamatosan nyomon követi majd az utasforgalom alakulását, és szükség szerint módosít a meghirdetett menetrenden és a kapacitásokon. A települések között közlekedő

Elindult a Privát Ultrabalaton az eredeti helyett

A koronavírus-járvány miatt májusról októberre halasztották az NN Ultrabalatont, de az ultrafutás rajongói nem maradnak versengés nélkül. Több hazai ismert futó is rajthoz áll külön időpontokban, és körbefutja a Balatont. Maga a verseny 2020-ban 14. alkalommal rajtol – ezúttal októberben. A Balatont megkerülő egykörös verseny Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye és Közép-Európa leghosszabb futóversenye. Teljesíthető egyéniben, […]

Ha Badacsonyba vágysz, nyomozz velünk

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület és a Nyomozz Velünk (AR/VR Game Flow Kft.) csapata 2020. május 18-tól 4 héten keresztül tartó nyereményjátékot hirdetett „Ha Badacsonyba Vágysz, Nyomozz Velünk!” címmel. A játék célja, hogy ismertté tegyék Badacsony festői szépségű környezete mellett a környéki vállalkozásokat, a kitűnő borokat, a különleges vendéglátó, és szálláshelyeket, valamint idevonzzák a lehető […]

#nyaraljitthon, a Balatonon minden van #4 - fesztiválok másképp
#maradjitthon #mostbepótoljuk - Fesztiválok és nyár. Örökre összeforrtak ezek a szavak szerte a világon. A Balatonnál is. Az augusztus már most megannyi szuper fesztivállal hívogat, s még nem is beszéltünk az őszi eseményekről, amelyekből szintén ajánlunk párat. Lesz fesztiválszezon, csak picit másképp. Mutatjuk.
Félrevezetik: Nem Kolumbusz fedezte fel Amerikát?
50 évvel ezelőtt, 1970. május 17-én indította meg atlanti-óceáni expedícióját Thor Heyerdahl – norvég tudós, aki egy papirusznádból készült hajó, a Ra II segítségével jutott el a marokkói Safi kikötőjéből a karibi szigetvilágba.
Akár harmadával is csökkenhet idén a szövetség költségvetése
A koronavírus járvány nem csak a versenyszezont, de a vitorlázás pénzügyi hátterét is gyökeresen átalakította. Elmaradnak vagy csökkennek a szponzori bevételek, egyelőre a versenyengedélyeket is kevesen váltották ki. A Magyar Vitorlás Szövetség emiatt jelentősen csökkentett költségvetéssel vág neki a júniustól kezdődő versenyszezonnak.
Akár harmadával is csökkenhet idén a Szövetség költségvetése
Akár harmadával is csökkenhet idén a Szövetség költségvetése
Kamionos élmény a vízen

Eladásra kínálják azt a különleges hajót, amelynek a kabinja egy teherautó vezetőfülkéje. Az ára 249 ezer svéd korona, azaz mintegy 8,23 millió forint. Az átalakítás előtt a vízi járművet vontatóhajóként használták, a régi kabin helyére pedig egy olyan Scania hálófülke került, amit eredetileg teherautók és kamionok számára terveztek. A hirdetés szerint nemcsak a fülke, hanem

Nem néz ki jól, de jót jelent a barna habos víz a Balatonalmádinál
Az algaszőnyeg veszélytelen, néhány nap alatt eltűnik, és éppen azt jelzi, hogy tiszta a tó vize.
Reklám
5 milliárd forint támogatást nyújt, balatoni kempingek fejlesztésére a kormány

A Kisfaludy Programot Magyarország Kormánya 2017-ben indította útjára, most új szakaszába lép a szálláshely fejlesztés.

Bujtor István Filmfesztivál 2020 Balatonszemes

2020. augusztus 17-20. között rendezik meg tizenegyedik alkalommal Balatonszemesen a Bujtor István Filmfesztivált.

Már több mint 30 filmet neveztek a Bujtor István Filmfesztiválra

A Balázs Béla-díjas művész életművére fókuszáló eseményt augusztus 17-től 20-ig rendezik meg Balatonszemesen, nevezni még május 31-ig lehet.

Hol és hogyan fogunk idén nyaralni? - Out of the Box – virtuális találkozások
Virtuális rendezvényünk, az Out of the Box mai részében Csordás Imrét, Dittel Gábort, Erdei Bálintot és Flesch Tamást kérdezzük a turizmusról. A 14 órakor induló élő streamben a jelenlegi helyzet kihívásairól és az ezekre adható válaszokról lesz szó- hogy mekkora visszaeséssel számolhatunk, és például lesz-e más, mint belföldi turizmus.
Ilyet még nem láttál – Színes mozaikokat készít a festőnő a balatoni kövekre
Teknős, tengericsillag és csikóhal formái bontakoznak ki a balatonboglári strand kövein. Készítője gyakori vendég a Balaton-parti városban. A kávéfestéssel is foglalkozó gimnasztika, rekreáció tanár, edző, Polgár Zita tavaly határozta el, hogy színes mozaikokkal dobja fel az unalmas szikladarabokat.
Ezüst szalag - éjszakai verseny nem csak romantikus vitorlázóknak
Idén harmadszor rendezi meg június 6-7-én a Spartacus Vitorlás Egylet a nagyhajós mezőny egyik legizgalmasabb erőpróbáját, a Balatonföldvár-Balatongyörök-Balatonföldvár éjszakai túraversenyt: az Ezüst szalag az év első hazai vitorlásversenye lesz.
Tihanyban is elindult a turisztikai szezon

Biztonságos a nyaralás a tó partján – Tihany a településen kihelyezett fertőtlenítő-állomásokkal és a maszkviselést népszerűsítő kampánnyal készült a vendégek fogadására. A koronavírus-járványhoz kapcsolódó kedvezőtlen előzmények ellenére jól alakulhat a most induló turisztikai szezon a Balatonnál, a korábbinál is nagyobb tömegek dönthetnek ugyanis az itthoni nyaralás mellett biztonsági megfontolásból. A települések és a szolgáltatók megtették […]

Kutatás az óceán legmélyebb pontján

Lemerült a Mariana-árok fenekére a Vityjaz-D orosz, személyzet nélküli, automatizált mélytengeri merülőkészülék. Ez a világ első teljesen önálló, személyzet nélküli készüléke, amely elérte az óceán legmélyebb pontját. A térképészeti felvételek készítésére és mintavételre alkalmazható Vityjaz az árok fenekén három órán át tartózkodott. A műszerei 10 028 méter mélységet jeleztek. A tudományos célokra szánt mélytengeri készülék

A Balatonról is jelentkezik majd a virtuális zenei országjárás

Egyedi kezdeményezést indít útjára a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Be Massive Horizon csapatával együttműködve: a kedvelt hazai úti célok látnivalóiról készült videókat a magyar elektronikus zene különleges hangzásával ötvözi, hazánk rejtett kincseinek felfedezésére biztatva, melyeknek egyik állomása Keszthely lesz. A virtuális elektronikus zenei országjárás most az otthonunkba hozza el a szabadtéri fesztiválok és koncertek élményét. A cél az, hogy a […]

Reklám
Visszaszámlálás indul! Jöjjön a nyár! Még 14 nap, de már fürdenek a Balatonban
Siófokon 17 fokos a Balaton, de a part menti pár centis víz ennél jóval melegebb. A fizetős strandok még nem nyitottak ki a városban, de a szabadstrandi partszakaszokon többen is megmártóztak. Kedden még melegebb idő várható.
November 8-án rajtol a Vendée Globe

A koronavírus-járvány nyomán kialakult helyzet nemcsak a jelen, de a jövő eseményeire is hatással van. Nehéz ugyanis úgy tervezni, hogy nem tudjuk, mi vár ránk nyáron vagy akár ősszel. A legutóbbi, nyolcadik kiírásban Armel Le Cléac’h győzött, rekordidővel, de odáig hosszú út vezetett, hiszen a felkészülés mindig évekkel korábban kezdődik. Ezért okoz komoly fejtörést a

Miért égett le a hévízi fürdő, hogy mentették meg a tavat?
Emlékszel? Hévízi SZOT üdülések, a rendőrkapitány dzsemborija, majd tűz a fürdőházban, tüntetés a nyirádi bauxitbányászat ellen, mert apadt a tó vize – megannyi történelmi emlék az üdülővárosról, immár könyvekbe szerkesztve.
Bakonybéli Tájház

Bakonybél Fő utcáján szembeötlő a barokkosan ívelt kapuval összekötött két épület, a jellegzetes bakonyi háztípust képviselő bakonybéli Tájház.

Mágustanya nyitás
None
Kézfogás Európa Szoborpark Balatonalmádi

2013-ban Szent István király ünnepén Balatonalmádiban, a Szent Erzsébet ligetben adták át a „Kézfogás” nevet viselő Európa–szoborparkot.

Itt a friss hír! Elindul a balatoni hajózás!
Pünkösdkor elindulnak a hajók a Balatonon, kezdetét veszi a 174. hajózási szezon! Május 30-tól már a kiemelt menetrendi és sétahajójáratok is elérhetővé válnak a tavon.
Magtár Balatonalmádi

A 18. században épített háromszintes, csonkakontyos Magtár funkciója az évszázadok során többször változott.

Kiderült, mikortól és hogyan hajókázhatunk a Balatonon
None
Pünkösdkor elindulnak a hajók a Balatonon
A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) a koronavírus-járvány miatt áprilisban arra kényszerült, hogy a személyhajózási szezon hagyományos húsvéti indítását elhalassza, most azonban a társaság bejelentette, hogy május 30-án elindítja első menetrendi és sétahajójáratait.
T-rexet fotóztak a Balatonon
Azt eddig is tudtuk, hogy a Balatonon minden van, ami egy hihetetlen pihenéshez szükséges, de tyrannosaurust eddig még nem sikerült lencsevégre kapni a tavon!
Pünkösdkor elindulnak a hajók, kezdetét veszi a 174. hajózási szezon

A 174. hajózási szezon kezdetével a kompszolgáltatás mellett, 2020. május 30-tól a kiemelt menetrendi és sétahajó járatok is elérhetővé válnak a Balatonon.

Pünkösdkor elindulnak a hajók a Balatonon, kezdetét veszi a hajózási szezon

A 174. hajózási szezon kezdetével a kompszolgáltatás mellett, 2020. május 30-tól a kiemelt menetrendi és sétahajó járatok is elérhetővé válnak a Balatonon.

Irie Maffia / Bor.Zene.Zala
None
Margaret Island / Bor.Zene.Zala
None
70 éve a Klubban, 70 éve a Klubbért
70 éve a Klubban, 70 éve a Klubbért
Coronita AllStars Fesztivál a Vivierán
None
Summer Shutdown - Viviera Beach
None
Mulatós Retro a Viviera Beachen
None
Az éjszakai Ezüst szalag lesz az év első vitorlásversenye a Balatonon

A Spartacus Vitorlás Egylet szervezésében 2020. június 6-7-én kerül megrendezésre a verseny balatonföldvári rajttal.

Az éjszakai Ezüst szalag lesz év első vitorlásversenye a Balatonon

A Spartacus Vitorlás Egylet szervezésében 2020. június 6-7-én kerül megrendezésre a verseny balatonföldvári rajttal.

Privát Ultrabalaton: a vírus sem állítja meg az extrém futókat
A hétvégén első alkalommal rendezték meg a Privát Ultrabalatont, a verseny eredeti útvonalán, de a járványhelyzet miatt korántsem a megszokott formában.
Ezüstszalag éjszakai vitorlásverseny 2020

2020. június 6-7-én harmadik alkalommal rendezik meg a nagyhajós mezőny egyik legizgalmasabb erőpróbáját, az Ezüstszalag éjszakai vitorlásversenyt.

#nyaraljitthon, a Balatonon minden van #2- Vízi sportok
Tengernyi élmény vár rád a Balatonnál! A strandolás mellett kipróbálhatod szinte az összes vízi sportot, mutatjuk a kedvenceinket! Járd körbe velünk a tavat!
Reklám