Vitorlázás

Újdonság a kertben – mindent a műnádról

Sokan nem hallottak még róla, pedig a műanyag nád egy időtálló és dekoratív megoldás, amit sokféleképpen használhatsz, akár balatoni nyaralódban is. Előnye az igazi náddal szemben az anyagában keresendő. Biztos előtted van a pár év után atomjaira hulló nád, ami kezdetben szépen mutatott a kerítésen. A műanyag, polietilénből készült nádakkal – amelyeket UV álló anyaggal […]

A Trinidad és a Zarándok a Magyar Bajnok
A 30-as cirkáló és az Európa 30-as hajóosztályokban 8-8 egység állt rajtvonalhoz, hogy megmérkőzzön a bajnoki címekért.
Lukáts Ákos (SVSC) a Finn osztály bajnoka
Lukáts Ákos 64 induló közül, hat futam után lett első. Az MVM SE jó hangulatú versenyén a versenyvezető, Fluck Bence olimpiai rendezői színvonalú döntései - a nem túl kedvező szélviszonyok ellenére is - hozzájárultak a sikerhez.
A Balatonnál látták ezt a ritka, de kíméletlen madarat
Balatonszemesen, Balatonmáriafürdőn, Balatonfenyvesen, Keszthelyen és Balatonberényben is észlelték madarászok a Magyarországon ritkán látható ékfarkú halfarkast. A szép madár egyik táplálkozási stratégiája, hogy megtámadja a nála gyengébb halevő madarakat, és azok kiejtik csőrükből a halat.
Reklám
Csodaszarvas Családi nap 2021 Gyenesdiás

2021. szeptember 18-án rendezik meg a Természet Házában a Csodaszarvas Családi napot.

Csütörtökön rajtol a SUP világbajnokság Balatonfüreden
Szeptember 9-12 között Balatonfüred ad otthont a SUP világbajnokságnak. A dinamikusan fejlődő sportág legjobbjai látogatnak majd az északi parti településre, ahol a verseny mellett színes programok is várják a nézőket.
KISOSZ balatoni szezonértékelő: több volt a turista, nőtt a bevétel

A turisták száma 10-20 százalékkal nőtt, a dél-balatoni vendéglátóhelyek és kisüzletek forgalma átlagosan 10-15 százalékkal emelkedett a tavalyi, jónak számító évhez képest – hangzott el a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviseletének (KISOSZ) sajtótájékoztatóján csütörtökön Siófokon.     Kertész Rezső, a KISOSZ társelnöke a balatoni szezonértékelő fórumon elhangzottakat összefoglalva elmondta, sokat számított a forgalom alakulásában, hogy az […]

Rendőrkézen egy balatonfüredi bordélyház üzemeltetője

Egy 52 éves férfit vont letartóztatás alá a bíróság, aki szexuális szolgáltatásokat nyújtó nők tevékenységét koordinálta – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel. Azt írták: az üzletszerű kerítés bűntette miatt felelősségre vont férfi 2019 júliusától, elsősorban az idegenforgalmi szezonban, mintegy tizenkét nőt – köztük kiskorút is – alkalmazott, akik a tevékenységüket anyagi ellenszolgáltatás […]

Egy fokkal volt melegebb a nyár idén

1,2 Celsius-fokkal volt melegebb az idei nyár, így ez a szezon végzett az ötödik legmelegebb helyen az 1901 óta tartó mérések listáján – adta közre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint kifejtették: az évszak középhőmérséklete országosan 22 fok volt. A június 2,1, a július 2,2 fokkal volt melegebb a szokásosnál, így a június a harmadik, a […]

A “tökéletes vihar” – OSTAR 2017

A szóló transzatlanti vitorlásverseny tizenötödik kiírása abból a szempontból mindenképp különleges volt, hogy egyszerre rajtoltak a szólózók (OSTAR) és a párosban indulók (TWOSTAR). Aztán jött a vihar. A két mezőnyben huszonegy egység vágott neki a távnak, hogy aztán tizen feladják, négy hajót magára hagyjanak, végül heten fejezzék be a versenyt. Ez az OSTAR szemszögéből nézve

A borturizmus került a vendéglátás fókuszába

Őszi forgalomélénkítő kampányba vágta a fejszéjét a Magyar Turisztikai Ügynökség. A szezon meghosszabbításán kívül a kampány célja az, hogy reflektorfénybe állítsa a hazai borvidékekben rejlő potenciált – olvashatjuk az MTÜ honlapján. Idén ősszel érdemes új szemmel felfedezni Magyarországot, és még jobban megismerni, milyen élményeket kínálnak hazánk borvidékei. Ezt üzeni a most induló, 6 hetes őszi […]

Újra itt a nyár, ezernyi program vár a Balatonnál
Visszatér a nyár, irány a balatoni strand, lángos, hekk és fagyi, de érdemes keresgélni a tartalmas programok között.
2021-ben visszatér a hagyományos Szüreti Regatta!
Megjelent az idei Szüreti Regatta – Hegyi Dénes Emlékverseny versenykiírása.
Reklám
Pécsi tó Kupa 2021.
Változó irányú gyenge szél volt a jellemző.
Mocsárrá változhat a Velencei-tó

A Velencei-tó vízminőségének javítása elképzelhetetlen az e célra fenntartott víztározók megfelelő minősége nélkül. Hónapok óta téma a Velencei-tó apadó vízszintje és a vízpótlás ügye. A közvéleményt sokkolta a tömeges halpusztulás júniusban, amit a hivatalos közlemények szerint a felmelegedett, sekély vízben kialakult oxigénhiány okozott. A több mint 4 tonnányi haltetem eltávolításához a lakosság és a civil

Szeptember 9-én indul a II. Bodrogi PET Kupa folyótisztító verseny

A vízi hulladékgyűjtést a Bodrog menti településeken tájvédelmi és kulturális programok kísérik.

Majkáék után is van élet – Kollányi Zsuzsi Alsóörsön koncertezett
Az országos őszi programsorozat legelső állomásaként Alsóörsön rendezték meg az Őszi hacacárét a Sirály parkban, ahol fellépett Kollányi Zsuzsi zenekarával, nagy sikert aratva.
A Veszprémi Állatkertben 5 milliárd forintos fejlesztés kezdődik

A térség egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciójában, a Veszprémi állatkertben új nagymacskakifutó és háziállatbemutató is épül.

A Veszprémi Állatkertben 5 milliárd forintos fejlesztés kezdődik

A térség egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciójában, a Veszprémi állatkertben új nagymacskakifutó és háziállatbemutató is épül.

Tihanyban felidézték a balatoni vízi körmenet emlékét
Mihályi Jeromos tihanyi perjellel az élen szentségimádással emlékeztek az első eucharisztikus vízi körmenetre egy hajón szombaton, majd Udvardy György veszprémi érsek szentmisét mutatott be este a zsúfolásig megtelt balatonfüredi Tagore sétányon.
Nyárutó programok a keszthelyi Festetics-kastélyban 2021

Hello Nyár - Szia Ősz 1.0 címmel nyárutó programokat szerveznek a keszthelyi Festetics-kastélyban.

A hétvégén rendezik meg a Badacsonyi Szüretet és annak híres felvonulását

A helyi szőlőművelők ünnepét, a Badacsonyi Szüretet parádés programok kíséretében rendezik meg immáron 57 éve.

Reklám
Orosz zenei fesztivál
None
Domján Ákos koncert Hévízen 2021

2021. szeptember 11-én Domján Ákos ad koncertet A megtört szívek szállodája címmel Hévízen, a Deák téren délután 4 órakor.

A szomszédok vették üldözőbe a visszaeső betörőt Balatonmáriafürdőn
Civilek akadályoztak meg egy betörést a Balaton déli partján. Egy férfi próbált meg feltörni egy családi házat, de a szomszédok tetten érték. A bűnöző majdnem elfutott, de autóval iramodtak utána.
Történelmi siker, nehéz körülmények között – Beszámoló az OP Bajnokságról
Ismét nagy mezőny, kereken 130 versenyző nevezett be BS-Fűzfő Vitorlás Klub által rendezett Ada-Bau Rooster Nyílt Optimist Országos Bajnokságra
FÜFIN - Füredi Fiatalok Napja
None
Koncert az apátsági templomban
None
Hévízi kutyás nap 2021

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezik meg 2021. szeptember 26-án a Hévízi kutyás napot.

Könyörgés a magyarságért
None
Vonyarci Búcsú és Falunap 2021 Vonyarcvashegy

2021. szeptember 12-én rendezik meg a jubileumi Vonyarci Búcsút Vonyarc és Vashegy egyesülésének 175. évfordulója alkalmából.

Tour de Zalakaros 2021

2021. szeptember 25-26-án rendezik meg Magyarország egyik legkedveltebb országúti kerékpáros versenyét, a Tour de Zalakarost.

Kis-Balaton Kör Futóverseny 2021 Zalakaros

Hatodik alkalommal rendezik meg a Kis-Balaton Kör Futóversenyt 2021. szeptember 18-19-én.

Struktúrák - kiállítás
None
Struktúrák - kiállításmegnyitó
None
Nemzetközi Sakkfesztivál és Nyílt Magyar Bajnokság 2021 Zalakaros

2021. szeptember 5-11. között rendezik meg a XL. Nemzetközi Sakkfesztivált és Nyílt Magyar Bajnokságot Zalakaroson. 

Jazz & Karos 2021 Zalakaros

2021. október 1-2. között rendezik meg Zalakaroson, a Karos Korzón a Jazz & Karos programsorozatot.

Próbaút után – A világ legnagyobb utasszállító hajója

Wonder of the Seas 2022-ben kezdi meg szolgálatát. Ötször nagyobb, mint a Titanic volt.

Kiállítászáró tárlatvezetés Veszprémben
None
Beszédes József Emlékverseny - szeptember 11.
Szeptember 11-én, szombaton, az eredetileg a Szüreti Regatta időpontjára meghirdetett túra verseny helyére került a több 10 éves múlttal rendelkező Beszédes József Emlékverseny a már jól ismert Balatonfüred-Tihany-Alsóörs-Siófok túraútvonalon. Jó esély van arra, hogy a nyarat idéző időjárási körülmények között versenyezhessünk!
2021-ben visszatér a hagyományos Szüreti Regatta
Megjelent az idei Szüreti Regatta – Hegyi Dénes Emlékverseny versenykiírása. A regattát október 9-10 között rendezi a versenyt alapító Túravitorlás Sporklub. A mezőny szombaton Alsóörsről rajtol, majd Badacsonyba vitorlázik, ahol a közös vacsorán túl megtartják a 2019-es Szüreti Regatta, a tavalyi Őszi Pünkösdi Regatta, valamint az idei esztendőben rendezett Pünkösdi Regatta díjkiosztóját is.
Hajnalig mocorgott a Szent György-hegyi vulkán
Szőlősorok mentén barangolás, bazalt-falon üldögélés és távolba nézés volt a fő tennivalónk kezünkben egy boros pohárral a Szent György-hegy hajnalig rendezvényen. Többször megmásztuk a hegyet, körbekóstoltuk, körbetáncoltuk, gyere, mutatjuk.
Koncert a gyermekeknek
None
BeActive sport hét a Hévízi Tófürdőn 2021

Csobbanj bele az Európai Sporthétbe a Hévízi Tófürdőn 2021. szeptember 23-30. között.

Szeptemberi dallamok 2021 Hévíz

Szabadtéri koncertek Hévízen, a Festetics téren 2021. szeptemberében.

Holdfényfürdőzés a Hévízi-tóban 2021

Különleges esti programra, holdfényfürdőzésre kerül sor 2021. szeptember 24-én a Hévízi Tófürdőn.

Reklám