Vitorlázás

Idén sem lesz tél – decemberben is buli lesz a Balaton
Novemberben is kellemes késő őszi napsütésre számíthatunk, de aztán mintha megfeledkezne a természet arról, hogy milyen évszaknak kellene következnie.
Szenvedélyem a vadászat – Interjú Szabó Nikolettel, a zalai vadászlánnyal
Sokak számára a vadászat idegen dolognak tűnhet, nem gondolják, hogy milyen fontos szereppel bír a vadállomány szabályozásában. Bemutatunk egy zalai lányt, akinek mindene a vadászat.
Az 5 leggyakoribb (és könnyen megelőzhető) vitorlaprobléma
A vitorlák életciklusának természetes része, hogy ahogy múlik felettük az idő, egyre gyakrabban kell őket javítgatni. Viszont sok olyan vitorla landol Loftunkban, amik sérülése könnyen megelőzhető lett volna.
Véget ért a szezonális viharjelzés
Október 31-én éjjel véget ért az idei szezonális viharjelző szolgáltatás a tavakon. A Balatonon a következő viharjelző szezonra bővítést, korszerűsítést hajtanak végre a rendszeren, amelynek része lesz három, teljesen új technológián alapuló, a vízben felállított állomás is - számolt be róla a likebalaton.hu.
Reklám
Tengeren kettesben 2. rész
Ott hagytuk abba, hogy el sem indultunk, mert ijesztő időjárás előrejelzés fékezte a lelkesedésünket. Hétfő estére október 29-re 60 csomós 11 Bft orkánt jósoltak amit ép ésszel nem lehet megvitorlázni. Ráadásul mi Dél felé terveztük az utunkat hullámokkal, széllel szemben, egy viszonylag kicsi, de öreg hajóval.
World Sailing Konferencia lesz Füreden
Az első sportdiplomácai "meccset" behúzta a magyar küldöttség a World Sailing idei éves konferenciáján a floridai Sarasotában: Balatonfüred nyerte el a a jövő évi fejlesztési szimpozium rendezésének jogát.
Gyorsan fejlődik a balatoni hajózás
Tízéves csúcsot döntött a balatoni hajókkal utazók száma az idén – derült ki a BAHART Zrt. tájékoztatójából. Nem csak többen utaztak a személyhajókon: a szolgáltatás megítélése is javult.
Kőszívek, díszsírhelyek, különleges síremlékek
A tó környéki temetőkben számos orvos, tudós, fürdőigazgató, egyetemi tanár, pedagógus, újságíró, színész, sportoló találta meg örök nyugalmát, s több helyütt láthatunk 1848-as honvédsíremléket, világháborús mementókat. Sokan nem is e föld szülöttei voltak, mégis – a tájhoz való szoros kötődésük miatt – végső megnyugvást e tó mellett találtak.
Új ponty tórekord a Balatonon!
Soha nem történt még akkora, hitelesített pontyfogás a Balatonon, mint ami október utolsó napján délelőtt akadt horogra az északi parton.
Elképesztő dolgok, amiket a szállodában hagyunk
Megszokott dolog, hogy időnként otthon felejtünk valamit, de a nyaralóhelyeken, szállodákban hagyott tárgyak listája finoman szólva is megdöbbentő. Listánk nemzetközi és persze Balaton-parti hotelek szobáiban maradt dolgok összeállítása.
Top 6 szuper hétvégi program gyerekeknek
Ezen a hétvégén is rengeteg meglepetéssel várják a gyerekeket a Balaton-parton, legyen szó koncertről, sportról, madárlesről, de természetesen a tökös programok sem maradhatnak ki a felsorolásból.
Október 31-én leáll a viharjelzők működése

A 2018-as viharjelzési szezonban a viharjelzéseket a sokéves átlagához képest (2005–2017) rövidebb ideig kellett fenntartani.

Quimby: Az érzékek vonalán haladunk
Teátrum turnéval indítja az őszt a Quimby. A koncertsorozat egyik állomása november 10-én, Balatonbogláron lesz. Arról, hogy mit is jelent, ha a rock and roll a színházba költözik, Kiss Tibivel beszélgettünk.
Reklám
Kifogták az idei legnagyobb pontyot a Balatonból
Dávid 40 percig fárasztotta a kapitális példányt.
Átadták a Rolex World Sailors of the Year díjakat
Átadták a Rolex World Sailors of the Year díjakat
Megoldások a vitorlázás népszerűsítésére
Kulcsfontosságú a vitorlázás jövője szempontjából, hogy minél többen ismerjék meg és kezdjék el ezt a sportot. A Magyar Vitorlás Szövetség szerint erre több megoldás is van.
BAHART: Tízéves rekord dőlt
Tízéves csúcsot döntött a balatoni hajókkal utazók száma az idén – derült ki a BAHART Zrt. tájékoztatójából. Nem csak többen utaztak a személyhajókon: a szolgáltatás megítélése is javult.
29. Trafik Kupa beharangozó
Trafik kupa idén is, november 18-án, Budakalászon. Mindenkinek, aki elbír az Optimisttel - és akit az Optimist elbír!
Szia mia haramia!
Dicsőítették, átkozták és üldözték őket; a legendákkal ellentétben nem voltak mesebeli alakok, sokan közülük nyomorúságos életet éltek. Az utókor mégis egyfajta hősként tartja számon a kalózokat, falábbal, szemtakaróval és vállukon papagájjal képzelik el őket.
Halloween napja van, a cicád mit csinál?
A közösségi oldalakon óriási a sikere Aaron macskás videóinak. A cicus persze nem csak a halloweeni kalandokban vesz részt, de horgászni is szívesen megy.
Hétvégén itt a szezon “rájátszása”
Szeretne még hajózni a gyönyörű őszi Balatonon? Akkor ne hagyja ki a hétvégére ígért tavaszias időt! Ez lehet az idény utolsó "rájátszása".
IOM Bajnokság: A kétszeres VB - második megvédte bajnoki címét
IOM Bajnokság: A kétszeres VB - második megvédte bajnoki címét
Reklám
Napos, meleg idő lesz a hosszú hétvégén
Akár melegrekordok is dőlhetnek a hosszú hétvégén, igaz a napsütés nem lesz zavartalan, némi csapadék is várható.
Fontos az utasok véleménye, ha a Balatoni Hajózásról van szó!
Fontos az utasok véleménye, ha a Balatoni Hajózásról van szó!
Ősszel kettesben és 3 napra utazunk
Egyre több magyar egyre hosszabb utazásokat választ ősszel, az idén ebben az időszakban a legtöbben kettesben, belföldre, három napra utaznak – derül ki az online kuponos kereskedelemmel foglalkozó Bónusz Brigád felmérése szerint.
Véget ért a hajózási szezon
Hivatalosan lezárult a 172. hajózási szezon, a személyhajókon utazók száma idén meghaladta a 750 ezer főt, erre utoljára 10 évvel korábban volt példa. Az idei elégedettségfelmérés eredményeiből kiderült, hogy az utasok milyennek ítélték a Bahart menetrendi- és sétahajóit, valamint a kompszolgáltatásokat. Az idei hajózási szezonban a személyhajók utasainak száma meghaladta a 750 ezer főt, a
Díjat kapott az alsóörsi marina
Az Év Balatoni Háza pályázat középület kategória nyertese az alsóörsi Marina kikötőépület és hotel lett. Egy megtartásra szánt „üzemi” építmény mellé, egy igen szűkös építési helyre kellett megálmodni a többfunkciós kikötőépületet, amely nem volt könnyű feladat az alkotók számára. A szándék egy part felé erősen kinyíló, környezetével, minden funkciójával és a meglévő műhellyel is egy
Elégedettek a Balatoni Hajózási Zrt. szolgáltatásaival az utasok

A válaszadók 80 - 90%-a válaszolta azt, hogy az ár összhangban van a kapott szolgáltatással és annak színvonalával.

Címvédés a modellvitorlázó ob-n
A kétszeres világbajnoki ezüstérmes ifj. Csóka László nyerte az IOM modellvitorlás osztály bajnokságát. Változatos szélviszonyok közepette rendezték Orfűn az International One Meter (IOM) modellvitorlás osztály nyílt magyar bajnokságát. A megmérettetés első napján némi parton várakozást követően szállt vízre a 27 fős mezőny egyik fele. Az északi-északkeleti szél a nap során csak néha erősödött 3-4 csomó
World Sailing Show – aktuális érdekességek

World Sailing Show - 2018. 10. szám

TIHANY – ékszerdoboz teli csodákkal
Aki már járt a Balatonnál, az egy pár órás séta erejéig biztos megállt Tihanyban. Pedig a település ennél sokkal többet ér: épített és természeti csodáit lehetetlen egy nap alatt végigjárni.
Tizenhárom mázsa süllő került a Balatonba
Közel 13 mázsa süllővel gazdagodott a balatoni halállomány, a ponty mellett ez a faj a legkedveltebb a horgászok körében, s ezek állománya a legmeghatározóbb. A balatoni halgazdálkodási cég ezekben a hetekben folyamatosan telepíti a halakat: Keszthelyen 12 ezer süllő csúszott a vízbe.
Mesélő szőlőhegyek Pető Piroskával
None
JÁTÉK! – Velünk hajózták körbe a Balatont és nyertek!
Odakint gyönyörűen süt a nap, úgyhogy a virtuális hajókázás után élvezzétek ki hétvégén tényleg a Balaton nyújtotta fantasztikus programokat. De először ellenőrizzétek, hátha nálatok landolt Fortuna jóvoltából valamelyik szuper nyereményünk!
Két szezon között – erről írunk a friss magazinban
Tartalmas és olvasmányos lapszámmal búcsúzunk el az idei szezontól - íme, többek között milyen témákról írunk a most megjelent 2018/6-os lapszámban!
Ahol minden eldől – kezdődik a World Sailing-konferencia
Szombaton indul a World Sailing-konferencia Floridában. Napirendre kerülnek a 2024-es olimpiai osztályok és eldől az is, hogy Budapest adhat-e helyet a 2020-as World Sailing-rendezvénynek.
Balatoni kör 20. rész – Gyerekkori álomból családi birtok Badacsonyban
Váli Péter Badacsonyörsi pincészete igazi családi birtok, gyermekei a borok névadói, felesége, Váli Bogi pedig a legnagyobb segítsége és támogatója. Saját öröme, a borkészítés szeretete, a következetesség, tanulás és munka mind-mind megjelenik a Váli borokban.
Európa legnagyobb buddhista szentélye
Zalaszántó negyedórányi autózásra fekszik Keszthelytől, egy őszi Balatonon töltött hétvégén érdemes felkeresnünk Európa legnagyobb buddhista szentélyét, a Béke Sztúpát.
Rekordlétszám a transzatlanti vitorlásversenyen
Rekordszámú, 123 skipper indul útnak vasárnap abban a reményben, hogy megnyeri a 11. Route du Rhumot, a legnagyobb transzatlanti vitorlásversenyt. A flotta Saint-Malóból indul, a versenytáv pedig 3510 tengeri mérföld, vagyis mintegy 6500 kilométer. Amikor kijutnak a Csatornára, a Vizcayai-öböl szeszélyeire vannak bízva, azután tovább az Azori-szigetek felé az ottani veszélyes anticiklonokkal, remélve, hogy elkerülik
7 remek vétel
Hajóvásárláson gondolkodik? Segítünk orientálódni: ajánlunk és bemutatunk néhány megfontolandó opciót.
Csak nőknek nyílik hotel Spanyolországban
Tavasszal nyílik az első olyan hotel Spanyolországban, amely kizárólag női vendégeket fogad majd. A szállodát a Som Hotels-lánc nyitja Mallorcán, a sziget nyugati partján. A Som Hotels elnöke, Joan Enric Capellá elmondta, felméréseket végeztek, amelyekből kiderült: a hölgyek nagyon lelkesedtek a női hotel ötletéért. Az elnök hozzátette: azt szeretnék, hogy – amennyire a törvények engedik
Szigorúan védik az egyik legszebb turistaparadicsomot
Írásos fogadalmat kell tenniük a tisztaság megőrzésére és a visszafogott viselkedésre azoknak a turistáknak, akik a fél évig tartó nagytakarítás után felkeresik a Fülöp-szigetek világhírű üdülőparadicsomát, az álomstrandjairól ismert aprócska Boracay-szigetet. Az üdülőparadicsom tisztaságának, szépségének és nyugalmának megőrzése céljából szigorúan korlátozzák a szigeten zajló tevékenységek számát, így például a turisták a búvárkodáson kívül semmiféle vízi
7700 milliárd forint lenne a Duna-Odera-Elba csatorna megépítése

Az Elba felé vezető hajóút kiépítése a magas beruházási költségek miatt viszont csökkenti az egész projekt hatékonyságát, növeli a kockázatokat.

Lebilincselő drónvideó a Dunából felbukkanó hajóroncsokról

Koszta Marcell összeállításban közelről és a magasból is megcsodálhatók a hatvan évnél is régebb óta a vízben pihenő, eddig soha nem látott hajókat.

Baji Balázs: Állatok gyógyítása edzésekkel
Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutónk, a székesfehérvári edzőtáborban készült fel az atlétikai Európa-bajnokságra. A szezon után ismét visszatért állatorvosi hivatásához, de október közepe óta ismét az edzésekre összpontosít.
Nyakpánt, mint egyedi céges reklámajándék
Hirdetés - Egy vállalkozás számára rendkívül fontos, hogy könnyen megjegyezzék és, hogy minél nagyobb hírnevet szerezzen magának a saját tevékenységi területén.
Reklám