Vitorlázás

Rekordközeli részvétel a hétfőn rajtoló alsóörsi a 420-as világbajnokságon

Három kategóriában 244 csapat nevezett a balatoni vébére. Sportdiplomácia, rendezés, legjobb magyar egységek

Különleges felkérést teljesített Marsi Anikó
A Tények hírolvasója most egy teljesen más szerepben próbálhatja ki magát, ugyanis épp egy fesztiválon zsűrizik, ami miatt nagyon izgatottnak tűnik.
Így közlekedhetünk a Tisza-tavon

A Tisza-tó felfedezéséhez muszáj tisztában lenni a szabályokkal. Nézzük az alapvető közlekedési szabályokat és azokat a helyeket, ahová csak evezve lehet bejutni. A Tisza-tó Hortobágyi Nemzeti Parkhoz tartozó területének egyes részeit tilos belsőégésű motorral hajtott kishajóval vagy csónakkal látogatni. A szabályra azért van szükség, mert e területek állat- és növényvilága olyannyira páratlan, hogy a motorok

Lakókocsis baleset: autónak csapódott Balatonszárszón
Lakókocsis baleset történt Balatonszárszón, parkoló autóba csapódott a kocsi.
Reklám
Orgonaest lesz ma este a balatoni bazaltorgonáknál
Az orgona hangja tölti meg a teret Hegymagason.
Balatoni kilátók – 24 magaslati pont a tó körül
Balatoni kilátók, amelyeket soha sem lehet megunni. A likeBalaton.hu összeszedte a 24 leglátogatottabb és legújabb kilátót, ahová az egész család elkirándulhat.
Apró hiba okozta a Kékszalagon a nyomkövetés néhány órás leállását
Bár a szezonból több verseny van még hátra, a Magyar Vitorlás Szövetség versenyei közül augusztus elején éppen zajlik a Nagyhajós Országos Bajnokság és szeptember közepén még sor kerül a Félszigetkerülőre, de már túl vagyunk az Évadnyitón, a Fehér Szalagon és a Kékszalagon. Érdemes mérlegre tenni az idei versenyeken a nyomkövetést, amely pont a legnagyobb versenyen sajnos nem működött tökéletesen. Ennek okairól, az idei fejlesztésekről is beszélt Németh Gábor, az Airmoniq rendszerét fejlesztő cég vezetője a hunsail.hu-nak.
Új balatoni bringaút épül Fonyódnál
Új balatoni bringaút építését kezdik meg Fonyód és Csisztafürdő között. A meglévő út javítása és új útszakasz építése is szerepel a fejlesztésben.
Csillagvárban egy napra eljött a kutya-Kánaán
Munkakutyák, hobbikutyák gazdái tartottak bemutatót Balatonszentgyörgyön a Csillagvár Múzeum udvarán. A kutyasuli szakemberei mutatták be az őrző-védő kutyák feladat teljesítését a kutyás napon.
A magyar tenger a moziban is csodás - ezek a kedvenc Balatonon játszódó filmjeink
Augusztus 4-én kerül a mozikba az Együtt kezdtük című film, aminek humoros-érzelmes eseményeinek egy balatoni esküvő, és maga a tó adja a hátteret. Ebből az alkalomból listára gyűjtöttük a legfontosabbnak tartott és kedvenc filmjeinket a Balaton közreműködésével.
Törölték a Hervis Balaton-átevezést

A szervező Magyar Kajak-Kenu Szövetség – tekintettel a nevezők biztonságára – csütörtökön úgy döntött, hogy törli a Hervis Balaton-átevezést, amelyet szombaton rendeztek volna meg. Az eseményt a várható szeles időjárás miatt kellett törölni, ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint szombattól folyamatosan hűvösebb levegő áramlik a térségbe, ami több napig tartó szeles időjárást hoz magával. […]

Az M7-es forgalma augusztus 6-án – frissül
Az M7-es autópályán sokan haladnak a Balaton felé.
Luxusház örökpanorámával – ez Balatonalmádi legszebb nyaralója
Luxusház örökpanorámával, ez mindenki álma. Ha ez a panoráma épp a Balatonra nyílik, még szebbek a kilátások. Most épp eladó egy ilyen ingatlan Balatonalmádiban, ahol feszített víztükrű medence partjáról nézelődhetünk.
Reklám
II. világháborús bomba hatástalanítása miatt lezárják és kiürítik Veszprém egy részét

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy 2022. augusztus 2-án földmunkálatok végzése során Veszprémben, az Egyetem utcában egy második világháborús eredetű légibomba került elő.  A robbanótest hatástalanítását a Magyar Honvédség tűzszerészei 2022. augusztus 9-én tervezetten 10 órakor kezdik. A művelet biztonságos végrehajtása érdekében a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 37. §-a alapján, biztonsági intézkedés keretében a […]

A Balaton szíve formálódott meg a vízben Zamárdiban
A Balaton szíve pénteken Zamárdiban rajzolódott ki. A szabadstrand előtti vízben 500 fürdőző alkotta meg kézenfogva. A várható viharos szél miatt szombat helyett egy nappal korábban szervezték meg a flashmobot.
Elektromos hajók lepik el Velencét?

Egy svéd vállalat szerint az innovatív motorcsónakjai megmenthetik a világ egyik legnépszerűbb turistaközpontját. A svéd Candela vállalat úgy véli, hogy elektromos vízi járművek segíthetnek csillapítani az úgynevezett moto ondoso jelenséget. A kifejezést a helyiek használják arra, hogy a hajók által generált hullámok a város épületeit és járdáit rongálják. A szerv szerint drasztikusan csökkenteni kell a

Bezos 127 méteres jachtját a hajnali csendben hídbontás nélkül elvontatták

Oceanco Y721 – 430 millióért, a kategóriájában szerényen elegáns hajó...

470 Master's Cup: Itt a végeredmény!
Pénteken befejeződött a négynapos 470 Master's Cup a THE-ben. Német győzelem született, de két magyar egység dobogós lett.
Pénteken rajtol a 420-as Világbajnokság!
A hajrájához érkezett a felkészülés a vitorlázók 420-as világbajnokságára
29er VB, El Balis: Két Magyar páros is az arany csoportban!
Kis-Szölgyémi Soma és Juhász Sámuel (Kereked) nyolcadikként, Tóth Attila és Borda Levente (Spartacus) a 26. helyen került a legjobbak közé a 245 hajós mezőnyben
Balaton-körbealvás 2023
None
470 Master's Cup: Itt a végeredmény!
Pénteken befejeződött a négynapos 470 Master's Cup a THE-ben. Német győzelem született, de két magyar egység dobogós lett.
Reklám
Sportorvosi kapacitás kerestetik
Hogy a vitorlázásban van-e értelme a jelenlegi sportorvosi kötelezettségnek az véleményes. Mindenesetre akinek július végén automatikusan lejárt az érvénye, az most nagy bajban van.
Feszített víztükör a tó felett: íme Balatonalmádi talán legszebb eladó háza
Örökpanorámás luxus ingatlant kínálnak eladásra Balatonalmádi csodás részén. A 629 milliós, új építésű ház kapcsán biztos, nem lesz majd panasza az új tulajdonosnak. Kérdés, ki szerzi meg magának az exkluzív szépséget?
Elkezdődött a 10. Paloznaki Jazzpiknik
Négy színpaddal, több mint 40 koncerttel vette kezdetét csütörtökön a festői szépségű Balaton-felvidéken a 10. Paloznaki Jazzpiknik. A fűben ülős pikniktől a klubhangulaton át a nagykoncertig, a jó boroktól a fantasztikus zenéig minden megtalálható a fesztivál területén.
Badacsonyi Fényvarázs és Tűzijáték 2022

2022. augusztus 19-én - a hagyományokhoz híven - egy igazán látványos vízi parádénak, az ország egyik legszebb vitorlás felvonulásának lehetünk tanúi Badacsonyban.

Very Sundays 2022/No.2.
None
Szárszói Nemzetközi Lecsófesztivál
None
Festetics Concours d’Elegance – Veterán autó szépségverseny
None
Balatonfüredi Irodalmi Napok – Quasimodo Költőverseny
None
Szüreti napok 2022 Tihany
None
Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny
None
Újabb kerékpárút épül a Balatonnál
Megkezdődik a Fonyód-Csisztafürdő kerékpárút északi, mintegy háromkilométeres szakaszának fejlesztése Fonyód és az M7-es autópálya között. A bicikliút Fonyódon belül csatlakozik a Balatoni Bringakörúthoz, így a körút mentén található településekhez is közvetlen összeköttetést jelent ? írta a magyarepitok.hu a beruházó fonyódi önkormányzat sajtóközleményére hivatkozva.
Romantikus Reformkor 2022 Balatonfüred
None
Siófoki Halfesztivál 2022
None
Füredi Őszi Fesztivál 2022 Balatonfüred
None
Füredi Szüret 2022 Balatonfüred
None
Elkezdődött a 30. Zalai Borcégér
Szerdán kezdődött és vasárnapig tart a 30. Zalai Borcégér – Keszthelyi Borünnep. A Balaton-parti fürdővárosban ismét változatos kulturális és szórakoztató programokkal, gasztronómia kínálattal várják a kikapcsolódni vágyókat.
Borzongás Fesztivál 2022 Balatonfűzfő
None
Alkotók Napja 2022 Balatonszárszó

2022. augusztus 14-én nyolcadik alkalommal rendezik meg az Alkotók Napját Balatonszárszón.

Ünnepi programok 2022 Balatonalmádi

2022. augusztus 19-én kezdődik Balatonalmádi háromnapos, az augusztus 20-i ünnephez kapcsolódó rendezvénye.

Bomba hatástalanítása miatti lezárások lesznek Veszprémben
Földmunkálatok végzése során Veszprémben, az Egyetem utcában egy második világháborús eredetű légibomba került elő. A robbanótest hatástalanítását a Magyar Honvédség tűzszerészei 2022. augusztus 9-én tervezetten 10 órakor kezdik.
Belau – Dallos Bogi
None
470 Masters világbajnokság – harmadik nap

Továbbra is gyenge szélben tajlik Tihanyban a 470-es Masters Cup, ahol az induló párosok össz életkorának 60 fölött kell lennie. A szerda délutáni kánikula után csütörtök reggel is megérkezett a keleti szél, amiben a rendezőség megint a 2-es pályát választotta. A Balatonföldvár előtti vízterületen stabil irányú, 9 csomós szélben rajtolt el a nap első futama. Ebben

Erős őszi szezonra készülnek a Balatonnál
Erős őszi szezonra készülnek, eddig idén minden ötödik foglalás a Balaton térségébe szólt.
Ünnepi programok Balatonalmádiban
None
Reklám